Mineraalzouten zijn voedingsstoffen die zich overal in je lichaam bevinden en die noodzakelijk zijn voor het goed functioneren van alle processen in je lichaam. De mineraalzouten krijg je binnen via je voeding. Je zou denken dat bij een gezond en gevarieerd voedingspatroon, nooit een tekort zou kunnen ontstaan. Een tekort is echter niet alleen afhankelijk van een juist voedingspatroon. Het tekort kan ook ontstaan door andere factoren zoals (te) hard werken, intensief sporten, stress of slaapgebrek, waardoor je celstofwisseling verstoord raakt.

 

Waarom Schüssler mineraalzouten?

De Duitse homeopaat Schüssler ontdekte al in de 19e eeuw dat veel klachten en ziektes ontstaan door een tekort aan mineraalzouten in de lichaamscellen. Aanvullen van deze tekorten bleek echter niet de oplossing, zo constateerde hij. De cellen zijn bij een tekort namelijk niet meer in staat om de benodigde mineraalzouten op te nemen. Schüssler kwam toen op het idee de mineraalzouten te verdunnen en te dynamiseren, hetgeen betekent, sterker maken van het homeopatisch geneesmiddel. Door die speciale bereiding worden de cellen geprikkeld om weer voldoende voedingsstoffen op te nemen. Zo wordt de mineralenstofwisseling hersteld en komt het lichaam weer in balans.

De mineraalzouten therapie is een eenvoudige, maar doeltreffende geneeswijze, die voor vrijwel iedereen geschikt is. Veel klachten kunnen effectief worden behandeld.